De Brabant marathon ,misschien zelfs boven verwachting

Een uurtje later mijn bed uit door de wintertijd ,eigenlijk al een goed begin van de dag vooral het vooruitzicht dat ik de komende winter steeds dat uurtje later mijn bed uit mag.

Wat mij betreft schaffen we die hele zomertijd af.

Nog even een eierkoek en een flinke beker koffie ,en dan samen met Karin naar Rijpwetering om mijn vader op te halen.

Het is namelijk zo , dat er geen Brabant marathon is zonder mijn vader erbij.

In de loop van de jaren is er een traditie ontstaan dat ik eerst even de marathon ga lopen en daarna gaan we naar cafe de Klomp om een paar biertjes te drinken samen met Geert van Leeuwen die ook nu weer bijna 60 jaar oud van de partij was een halve marathon gelopen en dan de tweede helft in het cafe van Etten-leur.

Maar eerst diende er dus gelopen te worden , Karin had zich ingeschreven voor de 10km zij starten om 10:30 en ik  zou er een kwartiertje na starten.

Na eerst Karin te hebben zien vertrekken , ging ik zelf wat inlopen , iets wat niet eens mee valt ik kom steeds bekende tegen even een praatje ,en weer verder .

Een paar versnellingen, nog even wat afwateren ,en dan het startvak in .

Vooraan rij 2 of zo ,ik was niet echt wat van plan ik wilde weg gaan op 4:15/km en dan wel zien hoe het zou lopen.

Ik hou van deze marathon met zijn afwisselende parcours en het was mooi weer niet te warm en niet te koud en een matige wind.

Na de start kwam ik al snel in een groepje te lopen met Wim Douw en Dave Boone , en in de groep van een man of 15 liepen voorop twee andere lopers waarvan de ene duidelijk de andere naar waarschijnlijk een sub 3 wilde hazen.

De groep begon zich te vormen en Wim en Dave gingen naar voren de twee man gingen ook en ik kon makkelijk mee.

Voor mijn gevoel liep ik mooi en makkelijk we liepen tussen de 4:05 en 4:15 maar na een kilometer of 15 moest ik de groep laten gaan ze waren gaan versnellen en ik besloot net als Dave al eerder deed mijn eigen tempo te blijven lopen 4:10 4:15 was hard genoeg en ik kon dat op dit gedeelte van het parcours makkelijk hier was de wind gunstig .

Op 20km stond mijn vader aan de kant om me een Torq gel aan te reiken om de 10km pak ik zo’n gelletje misschien zou je om de 5km zo’n gelletje moeten nemen wat geen straf zou zijn want naast dat het gewoon werkt zijn ze ook nog eens heel erg lekker bijvoorbeeld de appel crumble is zo lekker appeltaart maar dan zonder de slagroom.

In 1:27 kwam ik door op de halve marathon  ik liep alleen en ik liep makkelijk .

Achter me kwam de eerste dame , ze sloot aan, waarschijnlijk was ik een prima wind vanger voor haar, en ik probeerde zo te lopen dat ze hier enig voordeel aan kon hebben dus niet op de kant.

Ze ademde zwaar maar dat zegt niks, zelfs als ik ontspannen loop adem ik zwaar maar bij de volgende drankpost stapte ze uit.

Ik ging verder had de indruk dat de wind op was gaan zetten , het ging nog goed maar rond de 35km kon ik niet meer onder de 4:30 komen een sub 3 had er nog ingezeten maar niet  op deze manier forceren had ook geen zin ik probeerde zo netjes mogelijk te lopen aandacht voor mijn techniek leidt mij af ik voelde mijn rechter hamstring een beetje de zelfde die in Winschoten roet in het eten gooide maar met nog 7 km te gaan ging dat niet gebeuren dan in ieder geval  onder de 3:05 , kom op doorlopen .

Het voelde nog steeds prima ,natuurlijk niet fris meer logisch na 35km gewoon doorlopen en eindelijk daar was het dun doek de finish 3:03:29 stond op de klok 22e van de 267 lopers tevreden dat zeker.

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl