Een sport weekeinde aan de Rursee

 

 

 

 

 

 

Daar sta je dan ,voor het raam vier hoog uitkijkend over de kruinen van het Gouwebos hier in Boskoop.

Weer thuis na een geweldig weekeinde in Duitsland.

Het valt me op dat de kleur die verleden week nog wel te zien was in het Gouwebos een pracht van verschillende herfsttinten gewoon verdwenen is.

 De kleur is uit het bos, de aankondiging van de echte herfst.

Afgelopen weekeinde hadden we ook een mooi uitzicht maar dan over de heuvels rond Simmerath ook een pracht aan kleuren en een Rursee dat er zo mooi bijlag.

Maar we waren hier niet alleen voor de mooie kleuren en vergezichten.

Wij Jeffrey Jeroen en ik incl. partners waren hier ook om een stukje te gaan lopen.

Zaterdag eerst een 5 kilometer als opwarming en een beetje wennen aan het parcours en Zondag zouden Jeroen Jeffrey en Karin starten op de 16,4km en ik zelf zou de marathon doen.

De 5 kilometer ging ik voor mezelf lopen en Jeroen zou Karin naar een toptijd hazen even als Jeffrey die de hazen taak voor zijn vriendin op zich had genomen.

 

 

Ik stond bijna voorin bij de start ik had nog geen idee wat ik zou gaan doen ik wilde hard maar niet voluit .

Ik sprinte na het startschot naar het pad waar we in moesten om van voren te zitten, eerst een stukje vlak en dan een klim een lange klim en ik merkte dat mij dit heel makkelijk afging.

De trainingen op de skiberg betaalde zich uit.

Naar beneden ging het ook lekker ik kan dat , me laten vallen en ik liep dan ook op mijn voorgangers in de laatste kilometer een Duitsesnor een snor die we bij de start al de pornosnor hadden omgedoopt.

Bijna voor de finish was ik bij de snor maar trok hij de sprint aan ik wilde met het oog op de marathon niet forceren en liet hem gaan.

Beetje jammer achteraf, daar hij daarmee eerste in onze leeftijdscategorie werd ,dit heb ik dan ook de hele avond moeten horen.

Zondag de marathon echt 15 min voor de start lag ik nog ontspannen op mijn hotel bedje  ongelofelijk een hotel 100mtr van de start.

Ik voelde me niet top fit een beetje verkouden keelpijn  maar lang niet zo erg als dat Jeroen dat was en ik hoopte dan ook dat tijdens het lopen dit niet echt een probleem zou opleveren.

Ik wist dat ik gelijk bij de start snel weg moest van voren proberen te zitten omdat je rond 8km bij een stuwmeer komt met een hele steile smalle klim waar als het te druk is je tijd gaat verliezen.

Al heel snel liep ik lekker ik kwam samen te lopen met een loper van T.V Konzen iemand uit de buurt dus e dat bleek ook wel aan de hoveelheid mensen zijn naam riepen.

Ik merkte dat berg op ik de sterkere was en bij hem weg kon lopen wat ik niet deed.

En naar beneden waren we even snel , ik kan goed dalen maar hij kon dat ook .

Alleen op het asfalt waar het vlak was was hij sneller ik kon hem dan ook laten gaan omdat ik wist dat in de klim of in de modder ik wel weer bij hem kwam.

Een derde loper sloot aan maar bij elke klim moest deze lossen maar hij kon in de afdaling het gaatje steeds weer dicht lopen.

Nog 30 km ik besloot in de klimmetjes weg te lopen en da laatste liepen we er af .

In een dorpje een hele steile klim kwam ik zelf even in de problemen eenmaal boven deed mijn keel wel pijn en werd ik een beetje licht in mijn hoofd de benen voelde raar en ik besloot in de afdaling te herstellen maar de man van T.V Konzen was weg.

Ik herpakte me weer het tempo kon weer omhoog.

Ik ging lopers inhalen die het moeilijk kregen ,eigenlijk had ik de hele weg al lopers ingehaald.

En T.V Konzen bleef in zicht.

Voor me liep de tweede dame ,een mooi richt punt en zo kwam ik weer steeds dichter mij de loper van T.V Konzen maar ik finishte toch nog een stukje achter hem net achter de twede dame in een mooie tijd van 3:14:14 een kwartier sneller dan verleden jaar en een tijd die heel mooi was voor dit zware parcours en een 17e plek in een veld van 500 lopers  ik was hier heel blij mee.

Toen ik na afloop met Jeroen stond te praten leek het net of mijn keel dicht werd geknepen geen lucht last van mijn keel ,de verkoudheid.

Nu een dag later geen centje pijn natuurlijk nog wel verkouden maar dat is alles , wat over blijft is een goed gevoel over een top weekeinde een heerlijk sportief weekeinde met hele leuke mensen .

Volgend jaar weer

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl