De Meerhorstloop

De Meerhorstloop in Stompwijk altijd een mooi begin van het jaar.

Al een aantal jaar loop ik hier mee gewoon een gezellige loop diverse afstanden en een mooi parcours.

Het weer dat weet je maar nooit regen ,wind sneeuw maar ook zon behoord tot de mogelijkheden.

Twee jaar geleden bijvoorbeeld liep ik hier in mijn korte broek ik won er toen met een parcoursrecord zelfs.

Verledenjaar dacht ik het zelfde te kunnen doen maar de super sterke Pascal van Noorden was veel en veel te rap voor mij en ik zelf liep veel minder goed dan het jaar er voor.

En dit jaar had ik het idee dat ik sneller zou moeten kunnen zijn dan twee jaar geleden.

Ook dit jaar was er weer een te sterke man aanwezig Peter Schrader van de Roadrunners is echt een maatje te groot voor mij dat wist ik.

Het voordeel met dit soort loopjes is dat je vaak de zelfde mensen tegenkomt en zo ook nu weer.

Bij de start keek ik even rond , een maan met baardje  inderdaad die herkende ik nog wel van vorige edities gaat heel snel weg maar vaak kan ik er vrij snel voorbij en dan ben ik hem kwijt.

En Hessel de Boer een heel bekend gezicht deze loper zag ik in het verleden vaar als ik vanaf mijn werk kwam hardloopforensen dan liepen we elkaar tegemoet ik met rugzakje uit mijn werk en hij aan een duurloopje bezig , vaak op de zelfde plek en dan groeten we elkaar en liepen we door.

Ooit kwam ik hem in een andere setting tegen in het burger in het Stadshart en zelfs toen die herkenning lotgenoten even knikken als groet en weer verder.

Nu voor de wedstrijd liepen we samen in rond het voetbal veld even een praatje ,het leuke van lopen je bent lotgenoten bezig met het zelfde , en in dit geval zeker omdat wat snelheid betreft aan elkaar gewaagt zijn.

 

De start ,

Zoals verwacht is Peter zo weg natuurlijk doe ik geen eens een poging mee te gaan zou zinloos zijn en na 5 km zou het dan over zijn ben ik bang.

Ik ga samen met Gian Lelieveld in eigen tempo 3:39 misschien wel een beetje hard we lopen voor de wind.

De avond ervoor nog had ik gekeken in mijn oude Garmin data hoe ik het twee jaar geleden deed theoretisch zou het nu dus sneller kunnen.

Maar een blik in die cijfertjes deed me schrikken jeetje 3:45 per km gemiddeld kan ik dat echt?

Dit was ik nu dus aan het doen dit moest dan het tempo zijn het voelde goed het kan.

Maar waarom heb ik dan het gevoel dat als ik mijn kilometertjes op de baan loop  met 2 min rust dat veel zwaarder voelde terwijl ik dit gewoon 15km achter elkaar kan?

Natuurlijk het gaat niet helemaal vanzelf maar het voelt goed tegen de best wel pittige wind zak ik niet eens veel in.

Ik kijk om Gian ben ik zeker kwijt maar Hessel loopt op 200mtr schat ik ,gang is alles doorlopen.

 

 

Bijna ben ik er tegen wind dan een brug ik kijk boven op de brug om en zie dat Hessel dichterbij komt ,dit gaat me niet gebeuren niet nu bijna op het einde ,ik versnel en als tweede kom ik over de streep in 58:44 Peter was er al even die deed het in 55:05 en Hessel in 58:48.

Het was weer geweldig het blijft leuk in dat Stompwijk.

 

 

De volgende dag geen centje pijn de benen voelde als of ik nooit een wedstrijd gelopen had.

Ik kon dus gewoon op de baan trainen en inderdaad inlopen ging geweldig loopscholing ook de versnellingen prima voelde niets tot dat het kernprogramma begon 3:50/km was te snel ik besloot me terug te laten zakken naar een groepje dat langzamer ging 5 versnellingen deed ik 5 x een km en toen was ik er klaar mee zelfs dit was zwaar .

De volgende dag was ik niet helemaal lekker niet ernstig ,op het schema stond rust en dat kwam nu prima uit.

Misschien was dit toch genoeg 3 dagen 20km één dag 18km in tempo 4:45 en dan een wedstrijd die baantraining was misschien toch te veel.

Vandaag niet gelopen vanmiddag na mijn werk even wezen buurten bij Runnersworld Zoetermeer en vanavond op tijd onder de wol , morgen gaat de wekker weer om 4:30 hardloopforensen ,lekker rustig aan op een lage hr.

En zoals ik het nu kan bekijken blijft het morgen droog en hele opluchting al maakt het niet uit weer of geen weer natter dan nat kun je niet worden en op kou kun je je kleden al moet ik eerlijk zeggen ik loop liever in een zonnetje met een graadje of 25 .

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl