De Noord Aa polderloop

Het gaat goed ,het aantal km’s in de week lopen op en de snelheid gaat ook steeds beter.

Duurloopjes gaan met een hoger tempo maar ook makkelijk en het aantal kilometers in de week zijn al de 100km in de week ruim gepasseerd afgelopen week 122km en deze week staan er 134 op het schema.

Natuurlijk zijn het maar cijfertjes maar ik merk dat ik dit wel met enig gemak kan doen.

De baan trainingen deed ik tot voor kort in 4 min/km en die gaan nu in 3:50/km mijn duurloopjes waaronder het beruchte hardloop forensen gaan regelmatig sneller dan 5 min/km  

Het begint er op te lijken ,maar..

Niet alles gaat goed ,zo heb ik al een paar maanden last van een verkoudheid ,even als verledenjaar winter niet heel erg maar het is er wel ,snotteren soms een beetje vol hoofd.

En zondag net op de dag dat ik de Noord Aa polderloop bij de Roadrunners in Zoetermeer eens flink wilde knallen ,eens kijken of ik al in de buurt van de 55min op de 15km zou kunnen lopen.

Zondag werd ik dus wakker met een kriebel in de keel beetje keelpijn ,gewoon iets meer dan een beetje verkouden.

En toch... tja een beetje vervelend maar lopen met een beetje verkoudheid lukt wel ik loop al maanden verkouden rond en best goed ook.

De start van de Noord Aa polderloop ,ik had mezelf op de voorste rij gezet ,voorin starten rap weg en vollebak gaan.

Naast me stond Jeroen ,die zou de 10 km lopen en ik wilde bij Jeroen in de buurt blijven.

Al snel kwamen we met zijn drieën te lopen Jeroen ik en een jongen met geel jasje van minimaal de helft van mijn leeftijd deze jongen zag er snel uit maar ik verwachte eigenlijk een beetje dat deze ook de 10km zou lopen.

Na en kilometer of 4 moest ik Jeroen en die jongen laten gaan ,een beetje maar, ik hing er achter een meter of 4 en dat bleef het ook en tijd .

Ik kwam weer wat dichterbij maar het gat bleef ze liepen dan weer iets weg maar niet zo veel.

Toen het punt waar de 10 kilometer lopers links gaan en de 15k lopers rechts af ook de jongen ging naar rechts op dat punt kwam er een groepje voorbij 3 man te snel om aan te haken ik had al eens omgekeken en had ze niet gezien ,ineens waren ze er.

Ik hield het tempo strak rond de 3:50 per km na een kilometer of 9 ongeveer zag ik de jongen in zijn zij grijpen eerst de ene kant toen de andere kant ,duidelijk een probleem ,kramp misschien.

Ik liep op hem in.

Ik wilde naar hem toe lopen en dan vol ga voorbij zodat aanpikken voor hem onmogelijk zou zijn.

We hadden een rot stukje wind het tempo zakte tot iets boven de 4 min/km maar ik kon op zo’n manier voorbij dat zeer waarschijnlijk de moed in zijn schoenen zakte.

Voor me een groepen van drie maar ik kon er nooit meer bij komen een 7e plek 59:41 zeker geen 55 min volgens de trainer ook onmogelijk en ik denk dat dat ook zo is ,in ieder geval onder omstandigheden als deze verkouden lopen gaat wel maar geen top tijd.

 

Op advies van iemand ga ik eens flink aan de supplementen vitamines mineralen enz enz

Die verkoudheid moet over, en natuurlijk een beetje beter weer ,en lopen in zomer tenue zou ook wel een beetje helpen.

Ondanks dat ben ik wel tevreden ,ik heb heerlijk gelopen en natuurlijk was de hele ambiance weer super het was weer heel gezellig na afloop ,ook dat hoort er een beetje bij.

de volgende dag stond er een duurloopje op het programma een rustig duurloopje van 45 min die eigenlijk helemaal niet zo rustig was en vandaag ,hardloop forensen terug naar huis weer heel makkelijk ruim onder de 5 min/km.

Ja het wordt steeds beter maar geduld mijn doelen waarvoor ik train liggen in de zomer dan moet het gebeuren.

Ja ik weet het ik wil altijd hard  en goed maar het komt wel, harder in de zomer.

En toch dit geeft wel een goed gevoel ik denk dat ik op de goede weg ben.

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl