Dit was het dan ,een halve 120km op Texel

 

 

 

Eigenlijk waren de voortekenen er al langer, ik was er wel een beetje klaar mee dat hele lange lopen.

Verder dan pakweg een kilometer of 60 vind ik niet meer leuk.

Het lichaam kan wel ,meer dan prima zelfs ,maar het hoofd is er klaar mee.

Tijdens de trainingen voorafgaande aan de 120 van Texel had ik dat al, misschien is het zelfs met of na mijn deelname aan de Spartathlon wel echt over gegaan.

Ik wilde wel, ik wilde zelfs nog wel een keer naar Sparta maar iets in me was er klaar mee ,en voor dit soort afstanden heb je gewoon 100% nodig.

Natuurlijk na die “mislukte” Spartathlon heb ik nog leuke dingen gedaan een 9e plek op de Al Andalus ultimate trail ,en een 3e plek vredesloop in den Haag de ultra van 57km en een 2e plek ook daar in den Haag een jaar later op de marathon ,en een sub 3 uur op de marathon van Apeldoorn toen dat nog een echte marathon was in 2:55:03 om precies te zijn.

Dit jaar had de kroon er op moeten komen door een hele mooie snelle 100km te lopen in Winschoten maar dat gaat niet meer gebeuren. Ik had mezelf beloofd dat ik hier dit jaar snoeihard voor zou trainen, ik zal niet zeggen wat het doel had moeten zijn want uiteindelijk is niet gelopen niks.

Ik stop dus met blijven doen wat ik diep van binnen niet meer leuk vind.

Maar ik blijf doen wat ik wel heel leuk vind en dat zijn wedstrijden tot ongeveer 60km, pin me niet vast op een km meer of minder.

Deze ga ik bij voorkeur lopen bij mooi weer, ik heb namelijk een hekel aan slecht weer.

Ik hoef mijn brood er niet mee te verdienen, ik moet niet en ga dan ook niet meer doen wat ik diep van binnen niet meer leuk vind.

 Starten op een wedstrijd in de winter waarbij ik niet binnen een uurtje of 3 aan de soep kan zitten ga ik dus het liefst uit de weg.

Ik ga wel meerdaagse doen waar mogelijk, dit jaar ga ik naar de Al Andalus en misschien volgend jaar weer zoiets maar dan op een andere plek.

Dit jaar staat er een marathon op het programma waar ik wil proberen een pr te lopen ik ben benieuwd of dat lukt ,ik ben al een poos bezig aan mijn snelheid te werken en heb hier heel veel zin in.

Terugkijkend op wat ik aan lang werk gedaan heb ben ik best een beetje trots op mezelf ,ik had het niet voor mogelijk gehouden dat ik zelfs maar 100km zou kunnen lopen.

 Maar heb inmiddels  veel mooie en soms bijzondere trainingen van soms verder dan 100km gelopen

Een 19e plek op de Ultra Balaton 212km in 25:13:48 

De Ardennen mega trail van 80km waar het heel warm was en ongelofelijk zwaar.

En zo zijn er best wel meer hoogtepunten te bedenken.

Ik zit dit verhaaltje echt niet heel zielig te typen of zo , nee dat zeker niet wat komen gaat is ook leuk met het enige verschil een paar kilometers minder aan één stuk, en meer plezier in wat ik doe.

Het steeds uitstappen word je ook niet echt vrolijk van kan ik je zeggen.

Hierbij nog de cijfertjes van mijn verrichtingen op Texel ,ziet er niet eens heel slecht uit, het plan was 5:30 per km ik zat er regelmatig onder maar toen ik de knop na 50km omzette zakte de moed me letterlijk in de schoenen en begon alles pijn te doen mijn benen liepen vol en ik was niet meer vooruit te branden.

Ik kreeg het koud en was er zo klaar mee.

Ik wilde in ieder geval door lopen naar het keerpunt op 60km dit viel niet mee met deze benen en vandaar door te lopen naar den Burg maar dat bleek al snel heel zwaar te zijn gelukkig kreeg ik een lift van Henny van Velzen.

 

De volgende dag toen we naar huis wilden gaan bleek onze auto te zijn weggesleept. Dan sta je toch even raar te kijken als je denkt je auto in te kunnen pakken en je vindt een markt kraam op de plek waar gisteren je auto nog stond.

Zo’n beheer mevrouw wist me te vertellen dat ik om half negen bij het gemeentehuis moest zijn en dan na 137 euro te hebben afgetikt mochten we weer met de auto weg .

Lekker, we wilden de boot nemen om 8:00 omdat Karin op tijd op d’r werk moest zijn en nu dit anderhalf uur wachten.

Maar op het bord stond Maandag en natuurlijk je raakt ook in de war van die feestdagen maar ik wist toch zeker dat het vandaag dinsdag was.

Dus iemand had schijnbaar een foutje gemaakt.

Dus fotootje van het bord gemaakt en om 8:30 naar het Texels gemeentehuis waar we toevallig een heel erg vriendelijke mevrouw troffen die toevallig even bij de balie bezig was en schijnbaar heel goed de juiste weg wist te bewandelen in dit gemeentehuis.

Ze had direct in de gaten dat dit van geen kant klopte en heeft best snel geregeld dat we onze auto op konden halen zonder te betalen

Iemand van beheer wist nog even te melden dat het haar niet handig leek als we beklag gingen aantekenen.

Ik kan je zeggen dat dit een foute opmerking was ,nu ga ik zeker in beklag !!

Het was een leuk weekeinde in Texel met een beetje een bitter einde ik denk niet dat ik er nog ooit kom, niet om te lopen en zeker niet om te parkeren, waarbij ik nog wel even wil aantekenen dat het een schitterend eiland is met heel erg mooie natuur.

En dat we een meer dan geweldig goed B&B hadden.

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl