Na de marathon van HoornVanmiddag ben ik heerlijk wezen lopen op en rond de skiberg in Bergschenhoek.

De benen waren weer goed eigenlijk gisteren al tijdens de training bij Ilion.

Dit was een bijzonder training, al heel lang loop ik bij Ilion tegen het probleem aan dat er eigenlijk geen groep is binnen de loopgroepen waar ik lopers tref van een gelijk niveau.,

Een jaar geleden heb ik serieus overwogen dan maar elders te gaan trainen maar toen ik rond ging kijken viel me op dat zeker in de omgeving helemaal geen verenigingen zijn waar zo’n groep bestaat , een groep waar ik lopers van het zelfde kaliber of beter zou kunnen treffen.

En anders zou het misschien Rotterdam misschien Gouda of Leiden worden incl een hoop reis tijd.

Dit doet me ineens aan een discussie denken die ik had toen ik bezig was met de opleiding voor looptrainer bij de KNAU de “leraar” deed voorkomen dat het gros van de lopers bij atletiek verenigingen wedstrijdlopers waren.

Ik vroeg hem wanneer hij voor het laatst bij een atletiek vereniging was geweest en dat mijn ervaringen anders was.

En mijn gelijk bleek wel in mijn zoektocht naar een vereniging waar wat meer “ambtieuze” lopers liepen.

Toen ik bekend maakte dat ik tegen deze problemen aanliep en weg wilde gaan bij Ilion ,reageerde een trainer van de Mila groep of ik niet daar mee wilde trainen.

En dat heb ik het afgelopen jaar met heel veel plezier gedaan.

Ondanks dat ik een beetje een vreemde eend in de bijt was ,was het heerlijk om op de baan te lopen met stuk voor stuk gemotiveerde lopers en loopsters er was altijd wel iemand die beter dan ik de klok in de gaten kon houden.

Zo knap hoe ze weten hoe snel een 100mtr moet zijn of een 200mtr om een bepaald tempo te lopen.

Maandag was dan ook mijn favoriete trainingsdag.

Maar er kwamen meer eigenlijk wegatleten mee lopen.

En toen er twee nieuwe trainers zich aandiende die de ambitie uitspraken een wedstrijdgroep voor op de weg te willen beginnen en lopers te willen trainen coachen was het duidelijk dit was de groep waar ik maar ik denk meerdere op zaten te wachten.

En inderdaad de introductie gisteren leverde een hele grote groep potentiele atleten voor deze groep.

 

Dit brengt me dan ook weer bij de marathon van afgelopen zondag , nadat ik bij de mila groep was gaan lopen zijn in dat jaar mijn inzichten en doelstellingen wat veranderd.

Toen ik begon was de insteek een 100 km in een mooie tijd, en de Spartathlon in 2016.

Maar langzaam veranderde dat en wilde ik korter maar vooral sneller en in Hoorn wilde ik 2:50 of sneller lopen op de marathon.

Nu waren de omstandigheden niet optimaal ,  en je zou kunnen denken dat je na twee jaar geleden in Leiden het zelfde meegemaakt te hebben ik zou besluiten dan maar niet te gaan proberen die sub 2:50 te lopen.

Maar tijdens de start leek het allemaal wel mee te vallen in de beschutting van de stad.

Alleen buiten op de dijk was het anders er stond een straffe wind de omstandig heden waren gewoon zwaar , dit bedenk ik niet zelf maar dit zijn ook de woorden van de winnaar van de halve marathon die niet tevreden was met zijn winnende tijd.

We liepen met zijn drieën op een 2e 3e en 4e plek maar één van de twee anderen ging te hard voor mij.

 3:50 per km was niet mijn plan en dus koos ik ervoor de twee te laten gaan , een goede keuze denk ik maar wel met het gevolg dat ik alleen kwam te lopen.

En toen het keer punt éénmaal daar was werd het duidelijk dat ik niet eens een sub 3 zou lopen.

Hier kwam ik niet voor ,en dat niet  alleen ik was gewoon nog niet klaar voor die sub 2:50 ,volgende keer beter.

En dus besloot ik de laatste lus te laten voor wat hij was en uit te stappen op 28km.

Een mooie training een mooie test dat was het dan .

Natuurlijk jammer ik wilde anders maar ik kan nu éénmaal niet toveren ,ik zal weer moeten gaan trainen heel hard trainen.

En dat er mensen zijn die het heel vermakelijk vinden dat dit gebeurt tja dat zegt meer over die personen ,de beste stuurlui staan nu éénmaal aan wal.

Natuurlijk had ik hier gewoon om moeten lachen ,maar het is wel jammer dat dit gebeurt in deze mooie sport een soort dom leedvermaak of zo.

Maar goed dit terzijde .

Nog twee en halve week trainen en dan gaan we naar Spanje de ambitie’s zijn er niet minder om er komt een heel sterk veld met lopers aan de start waar onder een paar hele goede Nederlandse lopers ,ik heb er zin in niet alleen om er zo goed mogelijk te lopen maar ook de gezelligheid die tijdens de Al Andalus ultimate trail altijd is , de familiare sfeer tijdens deze wedstrijd.

En eerlijk gezegd ben ik ook gewoon toe aan vakantie ,gewoon eens echt mooi weer en niet een week oplopend van 15 tot 30 graden onweer en weer opnieuw ook daar ben ik nu wel klaar mee.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl