Duathlon van Bonn 2016

 

Vanmorgen met pijn in de poten ,een duurloopje gedaan samen met Karin.

Na de duathlon van gisteren en een autorit van een uurtje of drie met pijnlijke hamstring, viel het vanmorgen niet mee.

Het was drukkend benauwd en mijn benen waren gewoon niet goed mijn hamstring deed een soort van pijn.

Maar ik weet dat meestal in de middag dit ongemak weer over is maar dat is als ik gewoon aan het werk ben en de hele dag wandel.

Nu na dit rondje lopen over een heel mooi rondje rond de NoordAa hier in Zoetermeer een rondje over ATB paden, paardepaden door een stukje bos met allemaal bruggetjes  heerlijk om te doen.

Ook Karin vindt het altijd leuk als we buiten de gebruikelijke paden gaan dus dat komt weer mooi uit.

Gebruikelijk en paden daar ben ik niet zo van .

Eigenlijk net als het duathlon avontuur van dit weekeinde .

Een paar jaar geleden had ik aan Gunter Gies toegezegd dat ik een keer mee zou doen aan zijn triathlon van Bonn.

Maar steeds was er wel iets aan de hand of was ik weer met iets anders bezig en werd het weer vooruit  geschoven .

Maar dit jaar zou het ultralopen op een klein pitje komen en was er ruimte voor iets anders.

De triathlon van Bonn kwam weer inbeeld en eigenlijk had ik bedacht helemaal over te stappen van het ultralopen naar de triathlon.

Maar er kwamen al vrij snel een aantal redenen dit niet te doen, één de prijzen voor een gemiddelde triathlon zijn verschrikkelijk hoog , twee inschrijven is heel lastig de meeste triathlons zitten zo vol er schijnt een tweede triathlon golf aan de hand te zijn.

Maar Bonn zou ik dus na de 8e triathlon in Ijselmuiden wel gaan doen.

Deze triathlon van 3,8km zwemmen in de Rijn 60 km fietsen met veel klimmen en dalen en 15km lopenzou niet vanzelf gaan maar het moest te doen zijn.

En zo ben ik weer begonnen met zwemmen wat al vrij snel beter ging dan dat ik ooit heb gedaan tijdens mijn triathlon periode in de jaren 90.

Fietsen was altijd mijn sterkste punt ,maar ik heb nu echt te weinig getraind ,de reden was simpel ik haat fietsen in klote weer en raad eens …….

Idd we hebben eigenlijk een waardeloos voorjaar gehad dus zo viel mijn fiets training nogal regelmatig in het water.

Tja en lopen na een beetje een slechte periode en een bijna blessure was ik weer bijna helemaal terug en is lopen een soort automatisme.

Maar toen de triathlon van Bonn dichter in de buurt kwam bleek er een probleempje door dat ook in Duitsland het voorjaar nogal regenachtig verliep ,waar straten, akkers enz onder water kwam te staan .

Was de waterstand van de Rijn boven de 6mtr uit gekomen boven de 3,9 mtr mag er niet meer gezwommen worden ging het verhaal.

Heel wat mensen hebben met gekruiste vingers naar de Rijn gekeken maar helpen deed het niet, en zo werd de triathlon een duathlon .

Heel jammer voor de organisatie en de atleten .

Maar hier kan niemand wat aan doen en toen we éénmaal in Bonn waren en we de Rijn bekeken was ons wel snel duidelijk waarom er niet gezwommen kon worden.

Er stond een enorme stroming die het weer aan de kant komen bijna onmogelijk zou maken en er dreef van alles in de Rijn een stuk hout tegen komen tijdens het zwemmen is ook niet alles.

Een heel goed besluit dus

15km lopen 60km fietsen en 7,5km lopen .

Bij de start was ik zenuwachtig waarschijnlijk iets minder dan als ik gezwommen zou moeten hebben ,maar toch.

Er was regen voorspeld en dat zou in de afdaling op de fiets gevaarlijk kunnen zijn.

Het was bij de start droog en zelfs warm .

Alles was heel strak georganiseerd ,ik zou er een cliché op los kunnen laten over Duitsers en ordnung   

Maar alles klopte gewoon.

Ik en mijn maatje Kees van de Wetering die na een ultra carrière wel weer voor de triatlon gekozen had Kees en ik zijn nagenoeg even oud en we noemen elkaar altijd ouwe en we zijn beide in de negentiger jaren  triathleet geweest.

Ik was dus gebleven bij het startvak waar Kees en ik ingedeeld stonden in vak 6 mannen met gele bandjes om de pols die alle 50 jaar of ouder waren en waarschijnlijk was achter ons nog een vak met mannen 55 en 60 maar goed achterom kijken was vandaag niet de bedoeling.

De vakken werden na elkaar met steeds anderhalve min weg geschoten of eigenlijk liever geteld met een tikkende klok en aftellen.

En toen mochten starten liep ik soepeltjes weg al snel zat ik op 4:30 per km bleef makkelijk lopen alleen maar inhalen van voorgangers uit de andere vakken .

Bij de keerpunten zag ik Kees steeds verder achter me lopen .

Natuurlijk streden we niet echt tegen elkaar ,maar ja één wil er natuurlijk altijd als eerste binnen komen.

Ik liep 6 min bij Kees weg in de eerste 15km maar dat zou niets uitmaken dacht ik ,Kees zou me met het fietsen voor dat we op de helft van het fiets parcours weer voorbij komen.

Het fietsen ging redelijk maar een beetje pijnlijke hamstring  gooide een heel klein beetje roet in het eten de klimmen kon ik niet echt lekker kracht zetten en hier verloor ik dan ook tijd en werd veel ingehaald.

Ik de afdaling daarentegen kon ik er weer een aantal terug pakken ,gewoon omdat mijn fiets zo lekker loopt in tegen stelling van mijn oude Colnago die als ik in het stuur lag altijd iets nerveus reageerde.

Kan ik met deze fiets bijna alles .

Een blik op de kilometerteller leerde dat ik ruim boven de 60km/h naar beneden ging ik kon sneller maar ik had van tevoren voorgenomen dat ik geen onnodige risico’s wilde nemen een val cq glijpartij heeft niemand wat aan.

Het bleef droog en bij de keer punten waar er drie van zijn tijdens het fietsen keek ik waar Kees was, o die was best nog ver.

Maar op kilometer 50 was ineens Kees daar ik was net heel hard een lange afdaling ingegaan en was weer aan het klimmen ,hoe Kees het gedaan heeft weet ik niet maar dat gat had hij heel snel dicht gereden en hij ging me voorbij .

Ik moet hem laten gaan tijdens de klim ,toen weer een afdaling met Kees in het vizier vollebak naar beneden ik moest bij hem in de buurt zitten bij de wissel naar het lopen.

Net voor de wissel kwam Kees me weer voorbij.

Ik had een hele slechte wissel maar toen ik éénmaal liep had ik al snel Kees weer in het vizier net als een heleboel atleten die me tijdens het fietsen hadden ingehaald 7,5 km lopen.

Het voelde goed na de eerste ronde vroeg ik me af ,hoeveel ronden moeten we eigenlijk?

Ik vroeg het aan een mede strijder ,twee rondjes maar ja je mag er natuurlijk meer.

O twee maar dat gaf nog meer moraal heel makkelijk liep ik naar de finish 3 min voor Kees kwam ik binnen.

Een pracht van een wedstrijd.

Super georganiseerd en we hebben zoveel geluk gehad met het weer.

Gunter Gies zei nog misschien volgend jaar weer maar dan met zwemmen?

Nee ik denk het niet ik heb genoten vond het fantastisch maar nu staan er weer ultralopen en trails op het programma .

Volgend jaar Ijselmuiden ja die ga ik nog wel doen en zo blijf ik ook zwemmen één keer per week dus zeg nooit nooit.
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl