X trails Houffalize een belangrijke les.

We hadden ingeschreven voor de Xtrails in Houffalize eerst de trail des Pins 25km dan de Petzl nighttrail 15km in het donker

En de dag erna de la Chouffe trail 50km

In de agenda staan voor de komende maanden nog een aantal trails ,dit allemaal in voorbereiding voor een meerdaagse in Portugal April volgend jaar.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik misschien niet heel slim nogal vanuit was gegaan dat dit een beetje te vergelijken is met de Al Andalus in Spanje.

Maar nu ik na dit weekeinde me nog eens extra verdiept heb in wat er komen gaat moet ik concluderen dat dit wel heel andere koek is.

Veel technische stukken waarvan ik nu weet dat ik daar nogal tekort kom.

Fijn om te weten dan weet ik ook wat me de komende maanden te doen staat.

En daar was dit weekeinde ook voor bedoelt te trainen te voelen ,maar vooral kijken en leren.

De eerste trail ,de trail des Pins   best pittig maar was te doen.

Maar toen ‘savonds de Petzl night trail gelopen moest worden merkte ik al snel dat ik hier niet goed in was veel lastige klimmen cq afdalingen met een hoofdlamp op in het donker.

Ik was te bang iets te blesseren en na de eerste ronde besloot ik te stoppen ,ik had nooit verwacht dat het parcours zo lastig zou zijn.

Overdag met licht zou het al een uitdaging zijn.

Ik besloot dan ook om de volgende dag niet te starten op de 50km maar op de 28km een lesje van 28km leek me lang genoeg.

Ook deze kilometers waren zwaar tot de eerste post ging het prima er zaten hele steile klimmen in waar geen einde aan leek te komen brandende kuiten tot gevolg dan een lange makkelijke afdaling.

He he dit kan ik gewoon mezelf laten vallen.

Toen de post even aanvullen en verder na de past werd ik aangesproken door iemand , Joost Saanen hij kende mij van mijn blog zou een foto maken of had hem gemaakt tijdens de river crossing.

 

Daarna een pad heel lastig modder van het water dat bij de voorgangers uit de schoenen kwam.

Boomwortels glijden recht op proberen te blijven ,ik zag nog iemand half liggen bij gestaan door een mede loper schijnbaar was het hem niet gelukt rechtop te blijven.

En toen lukte het niet meer tjonge wat is dit zwaar, stukje wandelen weer proberen waar het wat makkelijker is .

Het was op weer een klim zo steil ,brandende benen even stilstaan een boom vast houdend op adem komen even de benen ontlasten en verder . Even langs een stukje weg.

En weer naar boven even dacht ik zal ik op de weg blijven maar besloot dit niet te doen ik wist namelijk niet hoe het parcours zou lopen .

We kwamen weer terug bij de weg en daar was weer een post en een river crossing ,het was heel druk bij die post een soort van file.

Hier besloot ik na 18km dat het wel mooi was en na navraag gedaan te hebben besloot ik via de weg naar Houffalize te lopen nog 4km.

Ik heb veel geleerd in ieder geval wat ik niet kan of beter nog niet kan.

Ik maakte een grapje op FB dat hier bij vergeleken de Al Andalus een smooth tripje was ,inmiddels vindt ik dit geen grapje meer maar sta ik daar dik achter.

Ik weet nu ook dat als ik in Portugal de wedstrijd uit wil lopen er nog heel veel te doen is ,dit is toch wel heel wat anders dan ik dacht dat het zou zijn.

Maar ja uiteindelijk is niks leuk als het allemaal vanzelf zou gaan heel hard trainen tot april dus.

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl